Apologetisk konferens 13-14 oktober 2017

Mitt i oktober väntade spänning och glädje, skarpsinnighet och reflektion, debatt och växande insikt då det för andra gången arrangerades Svenska apologetiksällskapets konferens! Denna gång i Lötenkyrkan i Uppsala.

img_4194
Det blir föreläsningar, debatt och tillfälle för gemensam reflektion!


Mer om konferensen och anmälan och annat praktiskt finner du i konferensprogrammet!

Konferensprogrammet finner du här!

22 reaktioner till “Apologetisk konferens 13-14 oktober 2017”

  1. Hej Johan!

   På ett villkor är du välkommen, att du visar respekt för oliktänkande.
   Ska du bete dig som du normalt gör i kommentarsfälten så är du inte välkommen.

   Vänligen
   Ronny Almroth

   Gilla

    1. Jag påpekade i tre icke-publicerade kommentarer att i alla fall en av konferensens talare har ansett att staten bör avrätta homosexuella.
     Det är tydligen känsligt för Ronny eftersom kommentarerna aldrig godkändes.

     Gilla

     1. Det är inte en korrekt återgivning av det sagda. Det är alltså ett svar på en fråga som berör kopplingen mellan moral/lagar i gamla testamentet respektive nya testamentet. Och svaret är citat ”nej” och det är t o m så att den personliga åsikten i frågan inte direkt utsägs.

      Eventuell känslighet rör nog nu, likt i det jag upprepat ett antal gånger, tonen mot de som tänker annorlunda, respekten och i detta fall är väl ovanstående tolkning inte direkt av det välvilliga slaget!?

      Gilla

   1. (Viss redigering enligt Svenska apologetiksällskapets riktlinjer. / red)

    (Jag skulle gärna se att vi närmade oss slutet på detta maraton av mer eller mindre ohyfs och närmade oss uppskattning av varandra och avhållande av att ta heder av varandra! / Martin Walldén red)

    Gilla

    1. (Viss redigering efter bloggens samtalsriktlinjer/ red)

     (Jag skulle gärna se att vi närmade oss slutet på detta maraton av mer eller mindre ohyfs och närmade oss uppskattning av varandra och avhållande av att ta heder av varandra! / Martin Walldén red)

     Gilla

      1. Ronny Almroth har svarat på själva åsikterna i sig i det som inte publicerats. Anledningen till icke-publicering är dock inte mod eller brist på utan brist på tålamod med nedsättande epitet o dyl i en rad kommentarer från dig. Vi som samtalar här i kommentarsfält och annorstädes får gärna försöka se det goda i våra opponenter eller avhålla oss ifrån att ta äran ifrån dem! Det gäller oss alla förstås!

       Gilla

       1. ”Ronny Almroth har svarat på själva åsikterna i sig i det som inte publicerats. ”

        Det här är en ren djävla lögn.

        Det enda ”svar” som jag har fått är tystnad samt radering av kommentarer som tar upp frågan.

        Gilla

 1. Då undrar jag huruvida Teddy Donobauer är välkommen?

  Han har bland annat skrivit att Gudsförnekare är dumma i huvudet:

  ”Det är anmärkningsvärt att när det påtalas att förnekandet av Guds existens är ett bevis på bristande förstånd så blir de kränkta som får sig påskrivet att de saknar den intellektuella kapacitet som ens möjliggör ett sådant förnekande.”

  Han har även skrivit att ateister har schizoida föreställningar och ifrågasatt om de överhuvudtaget ska få lov att yttra sig:

  ”Att begära att bli behandlad som en seriöst tänkande människa samtidigt som man underkänner möjligheten att denna tankeförmåga med vidhängande språklig kommunikationsförmåga är ett gudsbevis av gigantiska proportioner, måste räknas som en extremt schizoid föreställning. [ … ] De vill dock själva höras när de ifrågasätter Guds förmåga att tala sanning. Men varför skall de ens få tala?”

  Det kanske inte är helt lämpligt att en sådan person vistas på en konferens där ateister både är välkomna och erbjuds att tala.

  Gillad av 1 person

 2. Hej Johan & Anders!

  Donobauer fick en reprimand för detta och kommer inte närvara under konferensen.

  Jag ber om ursäkt för det inträffade beträffande hans hårda ordalag gentemot ateister och agnostiker.

  Varmt välkomna till konferensen.

  Vänligen
  Ronny Almroth

  Gilla

  1. Tråkig upplevelse! Tror att vi fortsätter samtalet framåt, du är välkommen och även välkommen att föra in trevlig ton i samtalet!

   Allt har inte blivit rätt från mitt/andras håll heller förstås och det får jag be om förlåtelse för, men jag tror att vi rör samtalet framåt nu!

   Vem som gjort vad, när, hur, vad som är ondast det har en gräns när man hävt ur sig det man har på hjärtat, men alla inte kommer till samma slutsats eller man av andra skäl har svårt att mötas.

   Det är viktigt hur vi uttrycker oss, det är viktigt vad SAS företrädare och företrädare för exv den ateistiska trosinriktningen säger i andra sammanhang, men som redaktör på SAS-bloggen är det främst här jag har min uppgift och här jag verkar!

   Allt gott till er alla och välkommen till ett gott samtalsklimat som vi tillsammans skapar!

   Gilla

   1. Martin har här alltså censurerat min kommentar innehållande en länk till en bild (vidare censur här!/ MW)

    Fega är ni, men jag får väl helt enkelt ta upp det här med Bength på hans föreläsning….

    Gilla

    1. Ja det är i princip sakligt och korrekt det jag censurerat (i alla fall nästan) och så borde det inte vara.

     Anledningen är inte kanske helt korrekt, men tröttsam.

     Från flera håll inkom tankar kring dig, kring hur du för debatt, kring vad du gör med dem etc och flera ville ha dig bort ifrån bloggen.
     Det är ena skälet.

     Det andra är att det är förvisso viktigt vad människor som skriver på bloggen (i kommentarer eller bloggposter) gör annorstädes och ger uttryck för annorstädes eller på andra sätt än i detta forum, men det är på ett sätt lite utanför mina uppgifter och vad jag mäktar med.

     Jag måste, och det är inte ett fullkomligt arbetssätt, nog fokusera på vad som sker på dessa sidor, men jag förstår att det kan behövas utsträckas ibland och jag har tackat för uppmärksammandet och kanske kan det leda till något bra!

     Så all censur har inte varit helt relevant, liksom inte hela tonen i många genomsläppta kommentarer från dig, så därifrån får vi ta detta vidare.

     Bloggen handlar främst om det som framförs i bloggposter och kommentarer däromkring.

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s