Vad är kristen apologetik?

Veckans klipp är det speciellt roligt att få presentera. Det är nämligen den första filmen från Svenska Apologetiksällskapets konferens i Uppsala i oktober detta år. För alla som inte hade möjlighet att själva delta finns nu en möjlighet att ändå ta del av vissa delar av konferensen, även om alla personliga möten och utbyten naturligtvis inte kan återges digitalt.

I klippet möter ni Marie Larsson och Emelie Rynningsjö, båda med gedigen apologetisk bakgrund, och båda på olika sätt verksamma med dessa frågor. (Ni får också en skymt av mr Apologetiksällskapet, Ronny Almroth, allra först).

I deras inledande anförande berörs världsbilder och filosofi när de besvarar frågorna om vad kristen apologetik egentligen är (och hur den bör vara), samt varför den kristna apolgetiken behövs.

Nog skrivet, filmen är mycket bättre!

4 reaktioner till “Vad är kristen apologetik?”

  1. ”gedigen apologetiks bakgrund” XD För Emelie kan det säkert stämma. Men för min egen del kan jag absolut gå med på att jag har en del apologetik med mig. Men jag vet inte om jag kan kalla den för ”gedigen”. Den räcker i de flesta fall iallafall.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s