Vad övrigt är, är tystnad

Citatet är ur Shakespeares pjäs Hamlet och gäller för veckans bloggpost.

Vad övrigt är, är tystnad. – Ur Hamlet

Denna vecka var det tänkt att vi i vanlig ordning skulle publicera en ny apologetisk bloggpost, men av olika skäl blir det inte så.

Vi får en bloggtystnad.

Vi kan använda denna givna tystnad till eftertanke; eftertanke över olika stora och viktiga saker och företeelser, kanske för någon över innehållet och vägen framåt i #metoo. För någon annan reflektion över var godheten i dig och mig får sin näring, hur vi upptäcker och främjar godhet i andra och det din finns mellan oss.

Profeten Elia kan få vara meditationstext denna vecka! Kanske finns det något gott i tystnad och i meningsmotståndare?

Herren sade: Gå ut och ställ dig på berget inför Herren. Och se, Herren gick fram där, och en stor stark storm, som ryckte loss berg och bröt sönder klipport, gick före Herren. Men Herren var inte i stormen. Efter stormen kom en jordbävning. Men Herren var inte i jordbävningen. Efter jordbävningen kom en eld, men Herren var inte i elden. Efter elden hördes ljudet av en svag susning. Så snart Elia hörde detta, gömde han sitt ansikte med manteln och gick ut och ställde sig vid ingången till grottan. Och se, då kom en röst till honom som sade: Vad gör du här, Elia? – 1 Kungaboken kapitel 19 vers 11-13

God tystnad!

/ Martin Walldén