Grenholm möter Hesselbom

Veckans, något försenade, film visar en alldeles färsk debatt, som gick av stapeln på ett café i Uppsala nyligen. Debatten, som arrangerades av Svenska Apologetiksällskapet i samarbete med församlingen Mosaik, handlar förstås om kristen tro kontra ateism. Mer specifikt avhandlas ämnet moral.

För Svenska Apologetiksällskapet debatterar Micael Grenholm, för många en välkänd debattör och skribent. Han driver Stefanushjälpen och bloggen Hela Pingsten, för att ta några axplock.

Anders Hesselbom är ordförande i Humanisterna i Örebro. Han är en flitig debattör, föreläsare, ”poddare” och bloggare. Arbetar till vardags med programmering och återfinns på åtskilliga ställen på nätet. Ett välkänt exempel är Skeptikerpodden.

Från Svenska Apologetiksällskapets sida vill vi tacka de båda debattörerna för deras insatser. Det kräver en hel del tid att förbereda sig inför ett möte som detta, så tack till båda parter!

Debatten är också ett lysande exempel på att det går alldeles utmärkt att samtala utifrån helt olika världsbilder, men ändå ha en respektfull ton mot varandra. Något som med fördel även bör gälla i kommentarsfälten fortsättningsvis.

Låt debatten börja!

2 reaktioner till “Grenholm möter Hesselbom”

  1. Man kanske t.o.m. kan kräva (redigerad enligt riktlinjerna)

    (redigerad…) ad nauseum-svammel; tur då att jag utförligt refuterat hans massmördaretik:

    Posted by Johan Karlsson on Monday, February 6, 2017

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s