Svenska apologetiksällskapet har bildat förening!

Svenska apologetiksällskapet har bildat förening 52861313_10156621351082839_917387117296877568_oSå har det skett! Vi är nu en demokratisk förening med syfte att främja den kristna apologetiken i Sverige genom att:

 • Väcka nya apologeter i Sverige
 • Stödja befintliga apologeter i Sverige
 • Forma befintliga apologeter i Sverige

För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!

och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!

Finns det mer att säga än: ”Äntligen”?

Äntligen Gert Fylking DanlepvX4AQ6G65
Äntligen! Inget Nobelpris, ingen Svenska Akademien utan ännu viktigare! Kristi rikes utbredande och tillväxande! Undrar du över bilden? Här finns att läsa om Gert Fylking och ”Äntligen!”

 

Ja! Årsmöte!

Den 23 mars kommer vi ha årsmöte, man kan delta på digitalt där medlemmar kan vara med och bestämma inriktningen för SAS framöver (mer info kommer snart). Bland annat planerar vi att arrangera en konferens om apologetik och mirakler tillsammans med Apologia, och flera SAS-medlemmar skriver böcker, tar fram material och föreläser i olika sammanhang. Det våras för apologetiken i Sverige!

Utöver detta kan några ord om bakgrunden till detta sägas: 

Svenska apologetiksällskapet startades som en Facebookgrupp i september 2015 av Ronny Almroth och kom snabbt att bli ett av de största och viktigaste forumen för apologetik i Sverige.

I samband med att Ronny var tvungen att pausa sitt engagemang i början av förra året bildades en inspirationsgrupp för SAS framtid. Vi kände behovet av att demokratisera ledningen för SAS och att skaffa ett bankkonto så att apologetiska material, event, debatter och andra initiativ kan stöttas ekonomiskt.

/ Martin Walldén, bloggredaktör

 

 

 

6 reaktioner till “Svenska apologetiksällskapet har bildat förening!”

 1. Det ni efterfrågar först av allt är den sökandes inställning till Lausannedeklarationen. Kommer ni att acceptera alla kristna som söker, eller enbart dem som markerar ”ja” under den första punkten?

  Gilla

   1. Uppfattar inte att detta var ett tydligt svar på min fråga. Kommer ni att neka medlemskap för kristna som inte ställer sig bakom Lausannedeklarationen?

    Gilla

    1. Nej det var nog inget tydligt svar, vi kanske får kika på det då ansökan kommer? Det torde ju i alla fall inbegripa trosläran hos de flesta av världens miljarder kristna

     Gilla

     1. Som det står nu:

      ”För att bli medlem så fyller man enkelt detta formulär och sedan skickar man medlemsavgiften på 100 kr till BG 5336-0293!”

      Alltså bör det vara fullt möjligt att kryssa nej på Lausannedeklarationen, betala in och bli medlem. Om det är på något annat sätt bör ni kanske upplysa om det.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s