Tobias Sunnerdahl

Studerar på KTH, sitter i styrelsen för Svenska Apologetiksällskapet och föreläser om apologetik. 

Jag har haft ett stort intresse för apologetik i många år, läst många böcker och nu skriver jag en egen bok som kommer att bli utgiven till våren. Jag har jobbat i Allianskyrkan i Bottnaryd i flera år och pratat bl.a. om tro och vetenskap, vad vi historiskt kan veta om Jesus och olika argument för att tro på Gud.

Jag tror att det är viktigt för oss kristna att veta vad det finns för skäl att tro att kristendomen är sann, och att veta att tron håller för prövning. Om kristendomen är sann är det ju dessutom viktigt att människor som inte är kristna får möjlighet att höra övertygande argument för den kristna tron.
Min erfarenhet är att kristna ofta ifrågasätts i skolan och i samhället, och då är det viktigt att veta att ens övertygelser vilar på stadig grund, och att kunna svara på invändningar och motargument som presenteras. Jag kommer gärna och pratar om dessa saker eller svara på olika frågor i din kyrka, tonårsgrupp eller liknande.

Exempel på ämnen:

Hur kan jag veta att Gud finns? – Argument att tro på Gud

Ett skapat universum? – Varför vetenskapen talar för Gud

Vad kan vi egentligen veta om Jesus? – Fanns han? Vem var han? Uppstod han?

God utan Gud? – Rätt & fel, människovärde, ondska och teodicéproblemet 

Hör gärna av dig till mig, Tobias Sunnerdahl på 073 633 42 11 eller skicka ett mail till tobiassamuelolsson@gmail.com så pratar vi mer!

Folder som pdf

Hjärna och hjärta – Jesus är vägen, sanningen och livet

%d bloggare gillar detta: