Våra författare

Hajdi Moche

Vem är jag?
Jag heter Hajdi Moche och är 25 år. Jag är snart legitimerad psykolog och jobbar för närvarande som skolpsykolog i Västerviks kommun, men kommer ursprungligen från Finspång – en liten kommun med 368 sjöar!

Mitt bidrag här beror dels på att jag alltid har älskat att skriva och dels för att apologetik har kommit att bli väldigt viktigt för mig av flera anledningar. Jag blev nämligen kristen till stor del tack vare apologetik! För mig var det nämligen väldigt viktigt att känna att tron står på en stabil och försvarbar grund – och då har apologetik blivit ett otroligt viktigt redskap, både för mig själv i min tro men även i diskussioner med andra människor.

Förutom apologetik och skrivning tycker jag väldigt mycket om att rita och måla, dansa och syssla med lite olika former av träning! Jag tycker också om att laga och, framförallt, äta mat! Forskning och vetenskap är ett annat intresseområde, så det kommer nog bli någon forskarkarriär för min del framöver.

Så det var lite kort om vem jag är!

Bength Gustafson 

Bength är 68 år och är sedan 1972 gift med Margareta. De har fyra barn och åtta barnbarn och bor i Storvreta, strax utanför Uppsala.
Bength är lärare, pastor, teolog och författare. Redan tidigt som kristen blev Bength intresserad av apologetik, inte minst eftersom han studerade liberalteologi under flera år. Bength tog sin examen 1975. Under sina studier mötte Bength i både föreläsning och litteratur den respektlöshet som liberalteologin har inför det som står i Bibeln och inför Jesus och det Jesus säger. Bength kom fram till följande: Den liberala teologin leder till tolkningar och slutsatser som är orimliga och som det var omöjligt för Bength att bejaka och samtidigt behålla en andlig och intellektuell hederlighet och integritet som kristen. Detta och hans personliga kontakter under årens lopp med både kristna och apologeter, ateister och sekulärhumanister har ytterligare förstärkt hans apologetiska intresse.
Ämnesområden som intresserar honom mycket är bland andra: Guds existens och karaktär. Skapelse kontra evolution. Sanningsfrågan och då Bibelns sanningsbegrepp och Jesu sanningsanspråk.
Benght har författat bland annat dessa böcker:
  • Varför just kristen? 
  • Vilket Sverige vill vi ha? 
  • Dags för kristendomens återkomst
Hem: Bength bloggar för närvarande på tidningen Inblicks bloggsida.

Micael Grenholm 

Micael Grenholm är 25 år och bor för närvarande i en kristen kommunitet i Kettering, Storbritannien. Han har en fil kand i freds- och utvecklingsstudier vid Uppsala Universitet, samt en teol kand vid Johannelunds teologiska högskola. Han är redaktör för bloggen Hela Pingsten och skribent för Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice. Han gör även videor för ett flertal YouTubekanaler såsom Holy Spirit Activism och MennoNerds samt driver podcasten Jesusfolket tillsammans med Sarah Stenmark.

Micael har i flera år engagerat sig i evangelisationsarbete inom bland annat Pannkakskyrkan där han har tränats i apologetisk argumentation. Varje vecka håller han en apologetisk grundkurs kallad Spiritual Q&A i sin lokala församling.

Han arbetar just nu med en bok om det mirakulösa Gudsbeviset. Micael har redan författat boken Jesus var också flykting tillsammans med Stefan Swärd, samt Charismactivism: Combining Miracles and Evangelism with Peace and Justice som publiceras senare i höst.

Böcker:
  • Jesus var också flykting

Hem:

2017-03-26 20.36.15

Martin Walldén

Son, make, förälder
Kristen, präst, apologet
Några ord som karaktäriserar denna i Lycksele boende präst, verksam inom Svenska kyrkan. Jag är bördig från Vikbolandet utanför Norrköping. Jag är uppväxt inom kyrkan i en bred bemärkelse, jag kunde Bibelns berättelser, men under min tonårstid växte frågan: ”Har Jesus funnits?” senare växte också frågan om Gud och vetenskap fram: ”Känner de varandra?”
Efter mycket läsande, samtalande, undersökande landade min tro åter i hjärtat omvägen via huvudet! Min frälsare lever, han finns och Gud är grunden för allt!

Hjärna och hjärta – Jesus är vägen, sanningen och livet

%d bloggare gillar detta: