Våra författare


Bength Gustafson

Teddy Donobauer

 

Micael Grenholm

 

2017-03-26 20.36.15
Martin Walldén

Hajdi Moche

Vem är jag?
Jag heter Hajdi Moche och är 25 år. Jag är snart legitimerad psykolog och jobbar för närvarande som skolpsykolog i Västerviks kommun, men kommer ursprungligen från Finspång – en liten kommun med 368 sjöar!

Mitt bidrag här beror dels på att jag alltid har älskat att skriva och dels för att apologetik har kommit att bli väldigt viktigt för mig av flera anledningar. Jag blev nämligen kristen till stor del tack vare apologetik! För mig var det nämligen väldigt viktigt att känna att tron står på en stabil och försvarbar grund – och då har apologetik blivit ett otroligt viktigt redskap, både för mig själv i min tro men även i diskussioner med andra människor.

Förutom apologetik och skrivning tycker jag väldigt mycket om att rita och måla, dansa och syssla med lite olika former av träning! Jag tycker också om att laga och, framförallt, äta mat! Forskning och vetenskap är ett annat intresseområde, så det kommer nog bli någon forskarkarriär för min del framöver.

Så det var lite kort om vem jag är!

Teddy Donobauer 

Björn Donobauer, född och uppvuxen i Österrike till 8,5 års ålder, inflyttad som invandrare till Sverige 1955 kom till tro på Jesus Kristus  som sin egen och världens frälsare via den internationella och interdenominationella kristna rörelsen  Fackelbärarnas ledare  Major Ian W Thomas 1966. Hade förmånen att utbildas till missionär i Bible Training Institute i Glasgow, en samfundsobunden och ekumenisk skola understödd av och med elever från samtliga förekommande samfund i Storbritannien. Kallelsen utmynnade i övertygelsen att komma till Sverige och verka där. Nu gick det inte med mindre n att man tillhörde att samfund. Det blev Betelseminaret och Baptistsamfundet såsom det nu var på sjuttiotalet.

Pastorstjänst i Elim på Östermalm mellan 71 och 74. sedan resande representant och bibellärare i hela den svenska kristenheten från Maranata till Evangeliska fosterlandstiftelsen och allt möjligt däremellan. Kallad som bibellärare till Aspänskyrkan i Järfälla 77 där  jag blev kvar till 85, då ‘krukan gick till brunnen för att spricka’. Borta från all officiell kristen verksamhet därefter.
Gudsrelationen och fördjupandet i Guds ord påverkades bara temporärt av att ‘karriären slutade. Snarare var det så att entledigandet från den kristna verksamheten skapade förutsättningen för ett alltmer intensivt fördjupningsarbete i den heliga Skrift och de heligas gemenskap.

Idag pensionär, bosatt på Åland för närvarande, delar Guds ord där jag kan inom ramen för lutherska kyrkan på Åland. Med täta avstickare till Sverige. Ämnet apologetik är alltid högt på listan. Oswald Chambers, C S Lewis, A W Tozer och Ian W Thomas så väl som G K Chesterton och George MacDonald tillhör ‘husguruna’ i teologiskt avseende. Bibellärare är jag och förblir. ”Hela skriften är gudandad och nyttig…”

Ni hittar mig på Facebook som liksom min Blogg/Hemsida är min nya uppstartade plattform.

Bength Gustafson 

Bength är 68 år och är sedan 1972 gift med Margareta. De har fyra barn och åtta barnbarn och bor i Storvreta, strax utanför Uppsala.
Bength är lärare, pastor, teolog och författare. Redan tidigt som kristen blev Bength intresserad av apologetik, inte minst eftersom han studerade liberalteologi under flera år. Bength tog sin examen 1975. Under sina studier mötte Bength i både föreläsning och litteratur den respektlöshet som liberalteologin har inför det som står i Bibeln och inför Jesus och det Jesus säger. Bength kom fram till följande: Den liberala teologin leder till tolkningar och slutsatser som är orimliga och som det var omöjligt för Bength att bejaka och samtidigt behålla en andlig och intellektuell hederlighet och integritet som kristen. Detta och hans personliga kontakter under årens lopp med både kristna och apologeter, ateister och sekulärhumanister har ytterligare förstärkt hans apologetiska intresse.
Ämnesområden som intresserar honom mycket är bland andra: Guds existens och karaktär. Skapelse kontra evolution. Sanningsfrågan och då Bibelns sanningsbegrepp och Jesu sanningsanspråk.
Benght har författat bland annat dessa böcker:
  • Varför just kristen? 
  • Vilket Sverige vill vi ha? 
  • Dags för kristendomens återkomst

 

Hem: Bength bloggar för närvarande på tidningen Inblicks bloggsida.

Micael Grenholm 

Micael Grenholm är 25 år och bor för närvarande i en kristen kommunitet i Kettering, Storbritannien. Han har en fil kand i freds- och utvecklingsstudier vid Uppsala Universitet, samt en teol kand vid Johannelunds teologiska högskola. Han är redaktör för bloggen Hela Pingsten och skribent för Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice. Han gör även videor för ett flertal YouTubekanaler såsom Holy Spirit Activism och MennoNerds samt driver podcasten Jesusfolket tillsammans med Sarah Stenmark.

Micael har i flera år engagerat sig i evangelisationsarbete inom bland annat Pannkakskyrkan där han har tränats i apologetisk argumentation. Varje vecka håller han en apologetisk grundkurs kallad Spiritual Q&A i sin lokala församling.

Han arbetar just nu med en bok om det mirakulösa Gudsbeviset. Micael har redan författat boken Jesus var också flykting tillsammans med Stefan Swärd, samt Charismactivism: Combining Miracles and Evangelism with Peace and Justice som publiceras senare i höst.

Böcker:
  • Jesus var också flykting

Hem:

Martin Walldén

Son, make, förälder
Kristen, präst, apologet
Några ord som karaktäriserar denna i Lycksele boende präst, verksam inom Svenska kyrkan. Jag är bördig från Vikbolandet utanför Norrköping. Jag är uppväxt inom kyrkan i en bred bemärkelse, jag kunde Bibelns berättelser, men under min tonårstid växte frågan: ”Har Jesus funnits?” senare växte också frågan om Gud och vetenskap fram: ”Känner de varandra?”
Efter mycket läsande, samtalande, undersökande landade min tro åter i hjärtat omvägen via huvudet! Min frälsare lever, han finns och Gud är grunden för allt!
Annonser

Hjärna och hjärta – Jesus är vägen, sanningen och livet

%d bloggare gillar detta: