Otroligt?

Otroligt? är Svenska apologetiksällskapets forum för debatt och samtal mellan kristna och ickekristna.

Finns Gud? Vem var Jesus? Vad är livets mening? Det är frågor som ”Otroligt?” utforskar genom att föra samman kristna med ateister, muslimer och andra som inte delar deras syn på världen.

Inspirerade av det brittiska radioprogrammet och podden Unbelievable vill vi skapa dynamiska samtal som får alla sidor att tänka igenom vart bevisen egentligen leder. ”Otroligt?” kommer ut med nya spännande samtal ungefär en gång i månaden.

Kan en god, allsmäktig Gud tillåta ondska och lidande i världen?

Micael Grenholm (Svenska apologetiksällskapet) och Anders Hesselbom (Humanisterna) debatterar teodicéproblemet och Guds existens!

Finns det goda skäl att tro på mirakler?

Micael Grenholm (Svenska apologetiksällskapet) och Simon Stenberg (Anti-apologetik) debatterar teodicéproblemet och Guds existens!

Samtalet fortsatte i lite eftersnack som bland annat försökte reda ut om mirakler ens är möjliga.

Jesu uppståndelse – myt eller sanning?

Per Ewert (Claphaminstitutet) och Simon Stenberg (Anti-Apologetik) debatterade på självaste påskafton om Jesu uppståndelse var en historisk händelse eller en påhittad myt.

Ska Sverige ha ett sekulärt samhälle?

Patrik Lindenfors (Humanisterna) och Elisabeth Sandlund (Dagen) debatterade om huruvida ett sekulärt samhälle är vägen till en roligare och mer människovänlig tillvaro, och vad som skiljer det från en sekulär stat.

Vad kan vi säga om Gud?

Micael Grenholm (Svenska apologetiksällskapet) och Anders Hesselbom (Humanisterna) debatterar Guds egenskaper och vad vi kan säga om dem.

Kan moral existera utan Gud?

Stefan Gustavsson från Apologia debatterar med ateisten Amanda Sköld om huruvida objektiv moral kan finnas om inte Gud finns.Har du en idé om vad ”Otroligt?” borde ta upp härnäst? Säg till oss!

%d bloggare gillar detta: